logo_evropa_v_soli2.thumb-450x400-200x178

Natečaj Evropa v šoli poteka na treh ravneh. Učenci in dijaki najprej ustvarjajo na šolski ravni, kjer mentorji izberejo izdelke in jih pošljejo ocenjevalnim komisijam na regijskih ravneh. Te izberejo najboljša dela s posameznega področja in jih posredujejo na nacionalno raven. Strokovna nacionalna ocenjevalna komisija nagradi prva tri dela posameznega natečajnega področja vsake starostne skupine.

Natečaj Evropa v šoli se zaključi z nacionalno prireditvijo, ki navadno poteka v tednu, ko praznujemo dan Evrope. Mladim ustvarjalcem natečaja podelimo nagrade in priznanja. K sodelovanju na prireditvi povabimo znane slovenske glasbenike in ustvarjalce, ki popestrijo kulturni program. Prireditev zadnja leta poteka v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani. Natečaj Evropa v šoli poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in občinskih DPM. Temo natečaja vsako leto izbere Nacionalni odbor natečaja Evropa v šoli pri ZPMS, ki vsebinsko naravnanost in slogan navadno prilagodi temi evropskega leta ali ciljem trajnostnega razvoja.

vzgoja za mir zbornik foto

Natečaj Evropa v šoli v šolskem letu 2022/2023 poteka pod naslovom VZGOJA ZA MIR ", navezuje pa se na 16. cilj trajnostnega razvoja (mir, pravičnost in močne institucije).  Pripravili bomo zbornik z regijskim pregledom nagrajencev 2022/2023, ki jo bomo poslali vsem osnovnim in srednjim šolam. Mladi so naša ciljna skupina pri tem natečaju, zato je prav, da so deležni informacij iz prve roke. Skladno s financami bomo nagrajencem zagotavljali nagrade.

ZBORNIKI

"NA MARSU ŽIVETI NE ZNAMO, ZATO ZEMLJE NE DAMO": Zbornik prispevkov regijskih nagrajencev natečaja Evropa v šoli 2020, iz celjske regije. 

2019/2020
2018/2019