Plesalci društva za umetnost plesa HARLEKIN iz Celja so se pod okriljem MDPM Celje udeležili Svetovnega otroškega festivala plesa v Turčiji, ki je potekal od 15. do 25. aprila v organizaciji Turške nacionalne televizije in turške vlade v letu 2010 že dvaintridesetič..  Gostilo ga je prelepo turško mesto Izmir.

Slovenska delegacija je obiskala z ostalimi delegacijami tudi glavno mesto Ankaro, kjer se je  srečala na štirih sprejemih s predsednikom države, predsednikom vlade, zunanjim ministrom in direktorjem TRT.

Ideja in sporočila koreografij za nastope v Izmirju koreografinje ANE VOVK PEZDIR

N dan otroka 23. aprila so v dvorani z več tisoc gledalci plesalke Harlekina zaplesale koreografijo »Trganje kroga« - plesno variacijo na temo kroga, ki je označen negativno kot zaprtost, kot omejevanje.Z zvezanimi krili v živih barvah so plesalke trgale sklenjen krog, se osvobajale spon in vendar ostale skupaj, na koncu povezane z rokami in ne z oblačili. Koreografinja Ana Vovk Pezdir je to temo na drugačen način predstavila tudi na otvoritvi kipa Alme Karlin v Celju. Tako je Almin duh spet potoval v daljne kraje….
UDELEŽBA NA SVETOVNEM OTROŠKEM FESTIVALU PLESA IN FOLKLORE
MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE CELJE